Isetehtud lihtne fotolõuend

Meie pere käib igal aastal fotograafi juures. Ja neid ilusaid pilte on palju. Meie kodu suurim uhkus on suur fotolõuend meie pulmapäevast. Tõeline iludus. Mulle meeldib seda vahel lihtsalt vaadata - mõnusad värvid ja detailid suures formaadis.

Kui Saksamaale kolisime, siis tellisin lastetuppa A3 mõõdus fotoväljatrükid. Rippusid pesulõksudega nööril. Nüüd, tagasi Eestisse kolides (tegime seda eelmisel kuul), võtsin nad loomulikult kõik kaasa. Arvestades meie kodu iseärasust ei saa me neid enam kahjuks nõnda eksponeerida. Ja nõnda tekkis mõte - teen ise fotolõuendi.
Minu esimesest tööst kujunes üks mõnus taaskasutusprojekt.

Every year our family visits the photographer. We have a lot of beautiful pictures. 
When we moved to Germany I ordered some A3 size photos to the wall of child's room. They were hanging on the rope with clothespins. Now, after moving back to Estonia (we did it last month), I took them all with us. But I could not find nice place for them.
So here is my first recycling project back at home.

omatehtud fotod lõuendid, Self Made Photos on canvas, Canvas, Tutorial Real canvas texture




























Kasutatud materjalid: suured fotod, lõuend, PVA  liim, vesi, akrüülvärvid, modelleerimis pasta, mööblilakk, pintslid, spaatlid, puuvillane riie (fotod 1,2,3)

Materials used: large pictures, canvas, PVA - glue, water, acrylic paints, modelling paste, Lacquer, brushes, spatulas, cotton fabric (photos 1,2,3)
omatehtud fotolõuend, Self Made Photos on canvas, Canvas, Tutorial Real canvas texture
 Lõuendiks võtsin enda vana pooliku õlimaali, mis on nõnda seisnud juba aastaid (foto 1). Kuna minu Gesso purk jäi kolimise käigus Saksamaale (arvan, et sellega kruntides oleks aluspind kohe ühtlasem jäänud), siis katsin maali akrüülidega. Tulemus sai mõnusalt ebaühtlane kuna õlivärvid ei taha väga katmist (foto 5). Seega ma isegi ei üritanud väga ühtlast tulemust saada.
 Kui lõuend ettevalmistatud, lõikasin oma fotodelt ära üleliigsed ääred (foto 4). Mõõtsin ja kandsin lõuendile pliiatsiga sobivad asukohad, kuhu pildid paigutada. Minu suurele lõuendile õnnestus paigutada lausa kaks pilti.

I used an old unfinished oil painting for the canvas, which has stood for so many years (photo 1). Since my Gesso jar left to Germany (I think it could have been a more uniform surface with that) I used white acrylic paint. The result was pleasantly uneven because of oil paints do not accept a coating (photo 5). So I did not even try to get a uniform result.
  Then I cut off the excess edges of my photos (photo 4). Marked with a pencil on canvas the right places of photos. My big canvas was big enough for two pictures.
omatehtud fotolõuend, pildi lõuendil, Self Made Photos on canvas, Canvas, Tutorial Real canvas texture

Peale täpseid mõõtmisi lahjendasin PVA-liimi veega ning katsin lõuendi liimiga (foto 5) ning liimisin pildid oma kohale. Nüüd kasutasin ma fööni, et natuke kiirendada kuivamisprotsessi. Parem on lasta tööl rahulikult kuivada, et fotod kindlalt kinni jääks. Käega või nt pangakaardiga vajutada piltide alt välja õhumullid.
Järgmise etapina katsin l6uendile liimitud fotod pealt liimi (PVA+natuke vett) kihiga (foto 7).

omatehtud fotolõuend, pildi lõuendil, Self Made Photos on canvas, Canvas, Tutorial Real canvas texture
 Järgmisel hommikul, kui fotod olid lõuendil piisavalt kuivanud, hakkasin tegelema välimise servaga. Kuna minu kasutatud lõuend oli taaskasutuslik materjal ning fotod polnud sellel korral täpselt õiget mõõtu, siis otsustasin natuke modelleerimispastat kasutada (foto 8). Tulemuseks sai struktuursem pind, millele andsin akrüülidega natuke värvi juurde. Samas soovisin tagasihoidlikku tooni.
Viimaks lakkisin kogu töö üle poolmati mööblilakiga (foto 9). Katsetasin Lovelyetc. blogist saadud mõtet, et luua töö pinnale lõuendi tekstuuri. Selleks katsin värskelt lakitud pinna kiirelt rätikuga ning peale hetkelist silitamist eemaldasin riide, et eemaldada ka töö pinnale jäänud riide tupsud (foto 10).

omatehtud fotolõuend, pildi lõuendil, Self Made Photos on canvas, Canvas, Tutorial Real canvas texture


Minu vanast väsinud ning aastaid kapi taga seisnud poolikust õlimaalist sai uus värske kunstiteos, mis kaunistab meie kodu seinu veel aastaid.

omatehtud fotolõuend, pildi lõuendil, Self Made Photos on canvas, Canvas, Tutorial Real canvas texture


Ja nüüd ... väike pilguheit kulisside taha. Alati ei näe fotodelt, mis toimub kaadrite taga. Minu fotodelt jääb enamasti välja üks piske "abiline", kes tahab kaasa teha kõike, mida mina teen. Ja alati ei jõua ma enda tegemistega tegeleda tema uneajal või öösel.

omatehtud fotolõuend, pildi lõuendil, Self Made Photos on canvas, Canvas, Tutorial Real canvas texture




omatehtud fotolõuend, pildi lõuendil, Self Made Photos on canvas, Canvas, Tutorial Real canvas texture













Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Terekest! Maailm on täis nii palju huvitavat, et iga päev saab midagi uut õppida. Meie suurimad õpetajad on lapsed. Meie peres kasvab kolm päiksekiirt, kolm suurt isiksust, tänu kellele on iga päev üks suur väljakutse ning seiklus. Lisaks lastele huvitun käsitööst, meisterdamisest ning paljust, paljust muust

0 comments:

Postita kommentaar