Lühike õpetus: Dekupaaž tehnikas kaunistatud puidust karp

õpetus: dekupaaz tehnika, salvräti tehnika






























Kuna olen korduvalt kasutanud oma töödes dekupaaž tehnikat, siis annan väikese ülevaate, kuidas mina seda teen.
Valisin kaunistamiseks puidust teekarbi, mis muide on sammuti isetehtud, abikaasa poolt kooli ajal (foto 1). Soovitatav on küll tegelikult selle tehnika puhul kasutada heleda taustaga pinda, sest siis jääb salvrätipilt paremini näha ja tuleb esile rohkem. Aga ka tumedamal taustal, nagu minu karp, on tulemus küll tagasihoidlikum ent igati väärikas.

õpetus: dekupaaz tehnika, salvräti tehnika, karbi kaunistamine

Kõige keerulisem on dekupaaži puhul leida ilusaid ja sobivaid salvrätikuid. Meie kaubanduses on valik üsna kesine. Mina kasutasin kõige traditsioonilisemat pilti, roose ( foto 2)
Lõika enda jaoks sobivad pildid salvrätist välja ning eemalda kõik salvräti kihid, nii et jääb alles vaid üks, pildiga kiht. 
Pildi kinnitamiseks võib kasutada spetsiaalset dekupaaž liimi, mida võib leida käsitöö-, kontori-, või  kunstitarvete poodidest. Kui aga soovite kasutada PVA liimi, nagu mina, siis pigistage kuhugi äärega alusele sobiv kogus liimi (minule meeldib kasutada näiteks purgikaant). Väikste piltide puhul pole liimi palju vaja (foto 3). Lisa liimile mõni tilk vett, nii et see ei muutuks väga vesiseks, aga oleks siiski piisavalt vedel. Tunnetamise küsimus, mis tekib ajapikku.
õpetus: dekupaaz tehnika, salvräti tehnika, karbi kaunistamine

    Aseta pilt pinnale, mida soovid kaunistada (foto 4).  Hakka pildile liimi kandma, alustades pildi keskelt. Nii jääb pilt kenasti püsima ja ei liigu paigast (foto 5). Nii jääb ka vähem kortse sisse.
Jälgi kindlasti, et kõik pildi ääred saaksid liimitud, et kuskilt ei jääks ühtki serva lahti. 
Lase tööl kuivada.
Mina lakkisin peale kuivamist pildid dekupaaž lakiga üle, et jääks ilus läige ja kaitseks ka pilte kulumise ja määrdumise eest ( foto 6).
õpetus: dekupaaz tehnika, salvräti tehnika, karbi kaunistamine



























Dekupaažtehnika on üks lihtne ja mõnus vahend, kuidas asjadele uus ilmse anda ja koju lihtsat ilu luua.

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Terekest! Maailm on täis nii palju huvitavat, et iga päev saab midagi uut õppida. Meie suurimad õpetajad on lapsed. Meie peres kasvab kolm päiksekiirt, kolm suurt isiksust, tänu kellele on iga päev üks suur väljakutse ning seiklus. Lisaks lastele huvitun käsitööst, meisterdamisest ning paljust, paljust muust

0 comments:

Postita kommentaar