Millega luua oma töödest lahedaid fotokollaaže? Minu vahend - Canva!

Kiirelt paari minutiga tehtud näidistöö :) 
Minu viimase aja suureks abimeheks ning lemmikuks on saanud Canva.com 
Millega tegemist on?
Canva.com on tõeline abiline neile, kes soovivad anda oma blogi või sotsiaalmeedia postitustele, e-mailidele, dokumentidele, reklaammaterjalidele, e-raamatutele, sündmuste kajastamistele jne omanäolist disaini. Ja seda kõike äärmiselt lihtsalt. Positiivne on see, et Canva meeskond lisab järjest uusi võimalusi. Üks on kindel, et selle keskkonna abil saab luua väga palju erinevaid disaine ning selleks ei pea olema disainigeenius.
Minu viimasete kuude fotokollaažid siin blogis on kõik tehtud Canvas.

Millest alustada? Esiteks soovitan läbi uurida Canva Disaini Kooli (Canva Design School). Materjali on seal palju - need on tõesti väga haaravad ning harivad. Lisaks keskkonna tundma õppimisele saavad selgeks ka paljud põhitõed, mida oma materjalide disainimisel ning oma brändi loomisel silmas pidada. 

Seejärel tasub kindlasti läbi teha Design Essentialsi õpetused, mis leiab Tutorialside alt. Sealt on hulgaliselt väljakutseid, mis käsitlevad samm-sammult algtõdesid ning üksikasjalikud juhised Canva tööriistade kasutamiseks.

Kõige paremini õpib inimene isetegemise käigus, seega peale Tutorialside läbimist saab ülesse laadida enda fotosid ning hakata neid kasutama oma  tööde-tegemiste esitlemisel.  Väikseks spikriks oma kujunduste tegemisel saab kasutada teiste avalikke töid. Julget pealehakkamist! 

Enda fotode kasutamisel ei ole neid ilmtingimata vaja enne ülesse laadimist parendada. Canvas saab piltidel kasutada erinevaid filtreid, muuta kontrastsust, heledust, vinjetti jms. Suuremad tööd tuleb loomulikult enne mõne parema pilditöötlusprogrammiga ära teha. Mina isiklikult teen seda hetkel Picasas (olen lihtsalt mugav), kuigi see pole midagi erilist ning pealegi tasuta. Parem oleks kindlasti kasutada midagi Adobe valikust.
Suurimaks puuduseks on hetkel Canvas disainimisel piltide suuruse muutmine - seda teha ei saa. Pilti saab küll nihutada, aga suurust muuta ei lasta. Foto lõppsuurus sõltub kasutatavast alusruudustikust (Grids), mida saab samuti valida ette antud valikute seast ning kindlaks määratud suurustes. Vahel tunnen mina puudust mõnest ruudustikust, mida seal hetkel ei eksisteeri või sooviks mõnda joont natuke nihutada. Canva poolt antud vihjetest saan aru, et uues tasulises (pole aimugi kui kallis) laienduses, "Canva for Work", on ka pildi suurust võimalik oma vajadustele võimalik paremini kohandada.

Viimase uudisena saabuski teade, et peagi avatakse uus Canva tasuline laiendus Canva for Work, kus on nii mõnedki piirangud eemaldatud ning juures on lisad, mida tasuta variandis pole. 
Kellel huvi, see saab ennast lisada ootenimekirja siin : Canva for Work waiting list







Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Terekest! Maailm on täis nii palju huvitavat, et iga päev saab midagi uut õppida. Meie suurimad õpetajad on lapsed. Meie peres kasvab kolm päiksekiirt, kolm suurt isiksust, tänu kellele on iga päev üks suur väljakutse ning seiklus. Lisaks lastele huvitun käsitööst, meisterdamisest ning paljust, paljust muust

2 comments:

  1. Väärt nõuanne, tasub järgi uurida, millega tegemist. Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga tore, kui tekkis huvi! Kindlasti vaata järgi ning katseta, äkki hakkab meeldima ning on abiks :)

      Kustuta