Omatehtud: Küpsise-toorjuustukommid / Homemade: Truffles with cookies and cream cheese







































Kuna pojal lõppes esimene lasteaia aasta ja seega sügisest on juba uued õpetajad, soovisime teha
endistele õpetajatele väikese kingituse omalt poolt.
Mis aga sobiks paremini, kui südamest tehtud maiuspalad.

Vaja läheb: (foto 1)
200g toorjuustu
2 pakki küpsiseid (Mina võtsin ühe paki šokolaadi ja teise kondenspiima omasid. Et oleks pisut magusam.)
200g šokolaadi
Kaunistuseks näiteks purustatud pähkleid ja jahvatatud mandleid (Võib ka ükskõik mis muu meelepärane asi olla.)

Purustasin blenderis küpsised. Võib ka muidugi käsitsi seda teha, aga blenderiga sai mõnusa peene puru (foto 2).  Segasin küpsisepuru toasooja toorjuustuga. Edasi vormisin trühvlikujulised kommid (foto 3).
Sulatasin vesivannil šokolaadi. Seejärel kastsin kommid ükshaaval šokolaadi sisse. Mina kasutasin tavalist šokolaadi, see aga ei taha väga vedelaks sulada. Kindlasti on spetsiaalne küpsetusšokolaad parem.
Aeg-ajalt puistasin juba šokolaadised kommid üle vastavalt soovile, kas pähklitükkidega või mandlipuruga, et kenasti šokolaadi külge kleepuksid, enne kui see tahkuma hakkab. (Terved mandlid jahvatasin kohviveskiga peeneks.)
Valmis kommid panin külmkappi tahenema.
Kui juba kommid olid ise tehtud, siis sobisid nende pakendamiseks hästi ühed enda valmistatud korvid (foto 4).
Maitsesid igatahes imehästi ja sobiksid suurepäraselt tassi kohvi kõrvale (foto 5).


Since our son ended up the first year of kindergarten and in the autumn they have new teachers,  we wanted to make the former teachers a little gift. But what would be better than the heart made goodies. 

You need: (photo 1)
200 g cream cheese
2 packages of cookies (I took a packet with chocolate cookies and another with condensed milk. That would be a bit sweeter.)
200g chocolate
For decorating - ground almonds and chopped nuts (can be any agreeable thing).

Crushed biscuits in a blender. It may also be done by hand of course, but with blender you get a nice fine crumbs (photo 2). Mixed room temperature cream cheese with cookie crumbs. Next I made truffle shape candies (photo 3)
Melt the chocolate in water bath. Then, one by one,  dipped candies in chocolate. I used the normal chocolate, although it does not want to melt perfectly. Better is definitely a special baking chocolate.
Occasionally sprinkle the ready-made chocolate candies over as desired, either with pieces of walnut or almond peaces that neatly stuck to the chocolate until it is too firm. (I used coffee grinder for grinding whole almonds.)
Ready candies I put into fridge.
And self-made candies look very well together with my handmade baskets (photo 4).
Anyway my candies tasted perfectly with a cup of coffee (photo 5)

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Terekest! Maailm on täis nii palju huvitavat, et iga päev saab midagi uut õppida. Meie suurimad õpetajad on lapsed. Meie peres kasvab kolm päiksekiirt, kolm suurt isiksust, tänu kellele on iga päev üks suur väljakutse ning seiklus. Lisaks lastele huvitun käsitööst, meisterdamisest ning paljust, paljust muust

0 comments:

Postita kommentaar