Head uut aastat ehk meenutus valgetest lumehelvestest!


Vahepeal täiesti soikuvajunud käeline tegevus ja selle kajastamine tuleb tuua uuele hingusele. Vähemalt ma üritan seda teha.
Pean ausalt tunnistama, et tänu Saksamaale kolimise ning kolmanda lapse sünniga kaldus minu huvipunkt pigem saksa keele 6ppimisele ning siinse  eluga toimetulemisele. Lisaks polnud lihtsalt aega ja jaksu.

Nüüd tunnen aga, et enam ei soovi lihtsalt käed rüppes istuda vaid s6rmeotsad ning ajurakud kihelevad. Nad vajavad tegevust ja toitu. Ja mis on selleks parim? Loomulikult vana hea käsitöö. Millisel iganes kujul.

Alustasin oma meelte turgutamist heegeldamisega. Ja mis on parim aeg sellega alustamiseks kui mitte j6ulud. Kuusepuu vajab ikka kaunistamist ning kaunimad ehted on alati enda tehtud.
Lapsep6lvest olid jäänud meelde heegeldatud lumehelbed ning nende tärgeldamine. Kuna ma pole juba palju palju aastaid heegeln6ela kätte v6tnud, siis olin ma väga elevil. Mitte et ma poleks heas tulemuses kindel olnud, vaid et kas see on v6imalik ühe pisikese poole aastase tegelase k6rvalt. Beebid on ju sarnaselt kassidega l6ngakeradest äärmiselt vaimustunud.

Lumehelveste mustrid sain Petra Tornack-Zimmermanni raamatust "SCHNEESTERNE Häkelmuster 1".  Tegemist on E-raamatuga, kus on olema 9 väga lihtsa lumehelbe täpsed 6petused. Saksamaal on suurepärane v6imalus kasutada Amazon KindleUnlimited raamatukogu, kust saab 7 euro eest kuus lugeda tuhandeid raamatuid. Suurem osa on neist küll saksa keeles. Kahjuks on see teenus hetkel kasutatav vaid Saksamaal.
Samas ei pea üldse muretsema, tänapäeval on internetist v6imalik k6ike leida ning natuke otsides leiab hulga väga häid tasuta mustreid. Rääkimata väikese tasu eest. Näiteks v6ib tasuta mustreid leida Pinterestist  nii saksa kui ka inglise keeles.

Tööprotsessist
Tööprotsess oli lihtne ning helbed valmisid kiirelt. Kasutasin tavalist valget heegelniiti ja nr 2 heegeln6ela.
Tavalise kartulijahuga tärgeldamise asemel otsustasin sellel korral kasutada hoopis liimi. Tegin 1:1 segu valgest liimist (Eesti PVA) ning veest.
Esimese asjana niisutasin valmis helbe kergelt vees, pigistasin kuivemaks ning seejärel kastsin liimi-vee segusse.  Märja lumehelbe venitasin sirgeks ning kinnitasin n6eltega fooliumiga kaetud puslematile kuivama (teate küll, need suured pehmed beebimatid, mis käivad p6randale).
Üldiselt tulid kuivanud helbed fooliumilt päris kenasti lahti. Need mis olid liiga kaua kuivama jäänud, olid tugevamini küljes kinni ning foolium läks katki, samas sai need tükikesed päris normaalselt helbe küljest ära. Samas m6nele helbele jätsin teadlikult neid  tükikesi külge, m6ttega, et kui ehted kuuse küljes ripuvad, siis ehk peegeldavad j6ulutuled nendelt tükikestelt kenasti tagasi :)



















Hetkel on meil väljas aga +7 kraadi sooja ning ladistab vihma.


Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Terekest! Maailm on täis nii palju huvitavat, et iga päev saab midagi uut õppida. Meie suurimad õpetajad on lapsed. Meie peres kasvab kolm päiksekiirt, kolm suurt isiksust, tänu kellele on iga päev üks suur väljakutse ning seiklus. Lisaks lastele huvitun käsitööst, meisterdamisest ning paljust, paljust muust

0 comments:

Postita kommentaar