Isetehtud: Kuidas teha Scrapbook paberist lambikuppel

Eestimaine suvi on kulgenud päikeses ja vihmas. Tegelikult on olnud mõnus puhkus. Mingil hetkel puudus meil internet, mis tähendas, et puudus ka ligipääs blogile.
Kuna otsustasime, et me kolime sügisest tagasi oma pisikesse majakesse, siis siin ootab meid lõputu tööpõld.
Tavalised paljad lambipirnid laest alla rippumas võivad olla küll praktilised, ent siiski mitte kõige dekoratiivsemad. Meie tualetis on selline paljas rippuv keha olnud aastaid. Nüüd, olles isetegemise lainel, leidsin, et aeg on muutusteks.


Kasutatud materjalid:
4 Scrapbook paberit (8´´x 8´´), läbipaistev värviline paber, dekoratiivsed paelad (siid, pits jne), pärlikarbist nööbid, lai kileteip, kahepoolne teip, Moment liim (mina kasutasin Universalit. Parem on Crystal, mis kuivab läbipaistvaks ning mille jääke on lihtne eemaldada).

Tööprotsess:
Sobitasin kokku 4 erinevat scrapbookingu paberit, mis kinnitasin omavahel laia kileteibiga (fotod 1, 2, 3). Paberite ühenduskohtadele liimisin Momentiga Universaliga riidepaelad (liimi panna võimalikult vähe, et see ei jätaks jälgi, aga nii palju, et pael kinni jääks) ning suure paberruudu (40 cm x 40cm) kahte välisäärde lisasin pitspaela (fotod 4, 5, 6).


Seejärel mõõtsin ära lambi pesa ümbermõõdu ning saadud mõõdu järgi kandsin raadiuse sirkli abil sellele nurgale, mille ma plaanisin lambikupli ülemiseks osaks. Kindlasti mõõda mitu korda enne lõikamist, et olla kindel, et lambi pesa ümber minev avaus oleks õiget mõõtu. Lisasin ka tulevasse lambikupli ülemisse äärde pitspaela (foto 7).

Enne kupli koonusesse keeramist õmblesin kupli alumisse nurka pärlikarpidest nööbid ning sisekülge läbipaistvad kollast tooni paberid (fotod 8,9,10).
Seejärel oli aeg keerata lambikuppel koonusesse. Kinnitamiseks kasutasin laia kile teipi. Välisküljelt katsin kinnituskoha paelaga.

Kupli kinnitasin lambipesa külge kahepoolse Tesa teibiga - kinnitus sai väga tugev!

Tulemuseks on suurepärane ja omanäoline hubase valgusega lamp. Kindlasti soovitan kasutada LED-pirni, et vältida kupli ülekuumenemist!

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Terekest! Maailm on täis nii palju huvitavat, et iga päev saab midagi uut õppida. Meie suurimad õpetajad on lapsed. Meie peres kasvab kolm päiksekiirt, kolm suurt isiksust, tänu kellele on iga päev üks suur väljakutse ning seiklus. Lisaks lastele huvitun käsitööst, meisterdamisest ning paljust, paljust muust

0 comments:

Postita kommentaar